2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Brutális élelmiszerdrágulással fizetik meg a magyarok a Fidesz gyenge forintját

A KSH adatai szerint rémisztő mértékben drágultak az élelmiszerek a boltok polcain. Éves összehasonlításban idén márciusra 7,6 százalékkal lett drágább minden. Ezen belül a sertéshús 27, a friss gyümölcsök 25, a cukor 10, a tej 9, a kenyér több mint 8 százalékkal lett drágább. Ide vezetett, hogy az orbáni gazdaságpolitika és Matolcsy György ámokfutása következtében történelmi mélységbe került a forint, amit nem lehet csak a járványra fogni, hiszen a többi nem eurót használó uniós országban nem lett ekkora pénzromlás.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyarok most minden egyes bevásárláskor megfizetik a Fidesz gyenge forintját. Ehhez képest a nyugdíjasok idén egyetlen fillér válságkezelési támogatást sem kapnak, sőt valódi válságkezelő csomag sem indult el az országban. Bizonyára ezt is megmagyarázza a miniszterelnök gazdasági tanácsadójának mondata, miszerint “annyi ember ment tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni”. Ezek szerint a kormány nem csak a válsággal, nem csak a tömeges elbocsátásokkal, nem csak a több tízezer veszélybe került munkahellyel és magyar vállalkozással, hanem a gyenge forinttal és az élelmiszerdrágulással sem tud mit kezdeni. Ez így nem válságkezelés, hanem féktelen sodródás egy szociális és gazdasági válságba.

Molnár Csaba

A DK ügyvezető alelnöke

Az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…