2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Biztosítson a kormány minden héten ingyenes teszteket az óvodásoknak és iskolásoknak, akiknek a szülei igénylik ezt!

DK: Biztosítson a kormány minden héten ingyenes teszteket az óvodásoknak és iskolásoknak, akiknek a szülei igénylik ezt!

A kormány újra és újra bizonyítja, mennyire inkompetens módon állnak a járvány kezeléséhez, mennyire nem veszik komolyan a veszélyt, hiába érjük el hamarosan a 30 ezer halálos áldozatot hazánkban. Nem veszik figyelembe azt sem, hogy a gyerekekre és a közöttük dolgozó tanárokra, tanítókra, óvónőkre mennyire veszélyes a vírus. Már csak ezért is lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy a gyerekeket is lehessen széles körben tesztelni, hiszen ezen életek múlhatnak, ha időben felfedezik az akár tünetmentes fertőzötteket is.

Ezért a Demokratikus Koalíció azt javasolja a kormánynak, hogy biztosítsanak minden héten ingyenes, gyerekbarát tesztet azoknak az óvodásoknak és kisiskolásoknak, akiknek a szülei igénylik ezt. Szerencsére ma már több olyan teszt is elérhető, ami biztonságosan elvégezhető kisgyermekeken is, anélkül, hogy ez számukra kellemetlen, vagy fájdalmas lenne. A gyerekek minél szélesebb körű tesztelése elengedhetetlen a biztonsághoz, ahhoz, hogy elkerülhessük a gócpontok kialakulását és megakadályozhassuk egy negyedik hullám kirobbanását.

Ráczné Földi Judit

a DK elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek