2021. 08. 3. kedd

Hermina
1 EUR 356 HUF
1 GBP 416 HUF

DK: Bármelyik pillanatban összeomolhat a sürgősségi ellátás Budapesten

Több kórházigazgató véleménye szerint bármelyik pillanatban összeomolhat a sürgősségi ellátás a fővárosban. Továbbra sincs ugyanis elég orvos, így ha az egészségügyi dolgozók közül néhányan megbetegszenek a szabadságolások idején, máris bedőlhet a sürgősségi ellátás.
A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány találjon azonnali megoldást a problémára. A sürgősségi ellátás és általában az egészségügy helyzete annyira katasztrofális Magyarországon, hogy nem várhatunk tovább egy pillanatig sem a változtatásokkal. Mi, európai magyarok követeljük az európai egészségügyi minimum bevezetését, az egészségügyi dolgozók béremelését, és a kórházak adósságainak rendezését – bár az már most jól látható, hogy ez a jövő évi költségvetésbe sem fog a kormány szerint beleférni. A jól működő, európai színvonalú egészségügy és sürgősségi ellátás nem lehet elérhetetlen luxus, ami csupán a fideszes holdudvarnak jár megfizethetetlen magánkórházakban, hanem mindenkinek az országban!

Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tíz új, szív alakú kupakgyűjtőt helyeztünk ki Miskolcon, a helyi önkormányzati képviselőkkel összefogva. Az összegyűjtött kupakokkal egyrészt rászoru…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum