2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

DK: Az év 364 napján a kormány él a Fővárosból

Orbán Viktor azt mondta Tarlós Istvánnak decemberi egyeztetésükkor, hogy számára „Budapest nem finanszírozási, hanem irodalmi kérdés”. A miniszterelnök azzal kapcsolatosan mondta ezt, hogy a kormány – a rendszerváltás óta példátlan módon – nem hajlandó kifizetni a fővárosi közlekedés költségeit.
Orbán Viktor nagy tévedésben van, ha azt gondolja, hogy Budapestnek van szüksége a kormányra, és nem fordítva. A budapestiek naponta 18 milliárd forintot fizetnek be a költségvetésnek, a kormány által a Fővárosnak utalt 18 milliárd tehát egyetlen nap Budapesten befizetett adóját jelenti. Az nem „irodalmi kérdés”, hogy 364 napon a kormány él a Fővárosból. Ha a budapestiek nem fognak bejutni a munkahelyeikre, mert finanszírozhatatlanná válik a BKV, akkor a naponta kieső milliárdok költségvetési gondokat okoznak majd a kormánynak. Az „irodalmi kérdés” műfaji meghatározása akkor minden bizonnyal a tragédia lesz.

A Demokratikus Koalíció szerint Tarlós István és a Fidesz városvezetéséről mindent elmond, hogy az „elmúltnyolcév” idején egyszer sem merült fel a BKV finanszírozhatatlansága. A DK szerint sem az egészségügy, sem az oktatás, sem a fővárosi köztisztaság és közlekedés nem tekinthető „irodalmi kérdésnek”. A DK szerint ideje, hogy Tarlós István a budapestieket válassza a Fidesz helyett, és védje meg a Fővárost saját pártjától.

Gy. Németh Erzsébet
a DK fővárosi képviselője
Oláh Lajos
Országgyűlési képviselő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek