2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Az állami bankok a fideszes haverok szabad felhasználású pénztárcái

A Jobbik úgy véli, nem normális dolog az, hogy a miniszterelnök környezetében tevékenykedő vállalkozók akár több százmilliós értékben kapnak teljesen vagy részben állami tulajdonú bankoktól kedvezményes hiteleket. Azt sem tartjuk elfogadhatónak, hogy ezek a személyek az elmúlt években hihetetlen mértékű gazdagodásra tettek szert, jellemzően állami megrendelésekből. Nagyon sok olyan kis- és középvállalkozás van Magyarországon, amelynek jól jönnének az ilyen hitelek és megbízások, azonban ma a legkifizetődőbb Orbán Viktor családjába vagy közvetlen baráti körébe tartozni, mert igazán sikeres vállalkozást vezetni így lehet.

A külgazdaság felpörgetésére létrehozott állami Eximbankról mér korábban kiderült, hogy olyan ügyleteket finanszírozott, amelyeknek semmi köze a külkereskedelemhez: az egyik a TV2-felvásárlása, a másik a Kopaszi-gát megvásárlása. Most pedig az került napvilágra, hogy az a Gránit Bank, melynek legnagyobb, csaknem 50 százalékos tulajdonosa szintén a Magyar Állam, 450 milliós hitelt adott a keszthelyi yachtkikötőhöz egy olyan vállalkozásnak, ami szintén a családhoz köthető.

Világos, hogy ma nem a becsületes és kitartó munka a legkifizetődőbb, hanem az, ha valaki jól helyezkedik, és a kormányhoz, illetve Orbán Viktorhoz közel áll.

Az ilyen ügyletek kibukása után már érthető, hogy Orbán Viktor miért futamodott meg az elől, hogy a Parlament a Jobbik vélt orosz kapcsolataival párhuzamosan a miniszterelnök közvetlen környezetének korrupciógyanús meggazdagodását is kivizsgálja. A bűnözőket nem a Jobbik köreiben kell keresni!

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…