2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Az Európai Bizottsághoz fordulunk a plázastop miatt!

A 444 kiperelte a Nemzetgazdasági Minisztériumtól az összes miniszteri határozatot, amelyet a plázastop alóli felmentések ügyében hoztak. A papírokból kiderül, hogy a Fidesz rendszerszerűen a hozzá közel álló vállalkozásoknak adott csak felmentést a plázastop alól, ugyanazoknak, akik kedvéért a vasárnapi boltbezárást is kitalálta.
Multik egyáltalán nem, kormánytól független magyar vállalkozások pedig nagy részben nem nyithattak új élelmiszerüzleteket az elmúlt években, míg a békemenetre is embereket toborzó üzletláncnak minden egyes bővítési és építési kérelmét elfogadták és felmentést adtak a plázastop alól. Az Orbán-kormány a közjogi hatalom teljes súlyával telepedett rá a magyar élelmiszerpiacra, hogy a mögötte álló milliárdos üzletemberek profitját ilyen és ehhez hasonló rendeletekkel növelje. A Fidesz piackisajátító politikája miatt 2011 óta 11 ezer bolt szűnt meg Magyarországon.

A Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul a piactorzításra, és esetlegesen tiltott állami támogatásra használt plázastop törvény miatt. A DK Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztoshoz és Elzbieta Bienkowska belső piacért felelős uniós biztoshoz fordul az ügyben. A DK által felépíteni kívánt Sokak Magyarországa egy olyan szabad ország, ahol senkinek sincs joga megszabni, hogy a sokak közül ki, hol és mikor nyithat üzletet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…