2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Az EU csalás elleni hivatalához fordulunk Orbán kézivezérlésű közpénzosztása miatt

DK: Az EU csalás elleni hivatalához fordulunk Orbán kézivezérlésű közpénzosztása miatt

Az Amerikai Egyesült Államok volt budapesti nagykövete, Eleni Kounalakis írt könyvet Magyarországon töltött hivatali idejéről. A könyv szerint Németh Lászlóné, az Orbán-kormány volt nemzeti fejlesztési minisztere azt mondta a nagykövetnek, hogy hetente találkozott Orbán Viktorral, ahol “eldöntötték”, kik nyerhetnek pályázati pénzeket.
Ezek szerint Orbán Viktor az egymilliárdnál magasabb értékű középítkezési pályázatokon személyesen diktálhatja, hogy kihez kerüljenek az Európai Unió Magyarországnak nyújtott forrásai, márpedig az EU semelyik országban sem korrupt oligarchák támogatására használja a fejlesztési pénzeket.

A Demokratikus Koalíció az eset napvilágra kerülése után azonnal feljelentést tett a miniszterelnök ellen korrupció gyanúja miatt, de nem vár érdemi eredményt a már jól ismert politikailag elfogult ügyészségi gyakorlat miatt.

A Demokratikus Koalíció ezért az OLAF-hoz, az Európai Unió csalás elleni hivatalához fordul. A DK kíváncsi, hogy mi a hivatal véleménye a korrupt orbáni gyakorlatról, valamint mit gondol arról, hogy a magyar miniszterelnök veje és szülőfalujának polgármestere nyerte a legtöbb európai fejlesztési pénzt.

A DK szerint a kormányváltás utáni európai Magyarországon a miniszterelnök rokonsága és baráti köre semmi szín alatt nem gazdagodhat a hazai és az európai adófizetők pénzén.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek