2022. 08. 8. hétfő

László
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Augusztus 2-a a roma holokauszt emléknapja

Augusztus 2-a a Porajmos, a roma holokauszt emléknapja. Ezen a napon emlékezünk meg arról a sokezer európai, köztük magyar romáról és szintiről, akiket a vészkorszak idején a nácik és szövetségeik, így a magyar hatóságok, meggyilkoltak.
A megemlékezés figyelmeztet is minket. A gyűlölet, a kirekesztés ma is gyilkolhat, mint ahogy ez történt Magyarországon is a szörnyű romagyilkosságok idején.
Európa még mindig adósa a romáknak a valóban egyenlő jogokkal, az egyenlően jó oktatással, egészségügyi ellátással és életkörülményekkel, a munkába állásra, sikerre való egyenlő esélyekkel. Több képviselőtársammal azon dolgozunk az Európai Parlamentben, hogy az Európai Unió is többet tegyen a romák helyzetének javítása ügyében, hogy legyen végre valóság az, hogy ők is Európa egyenrangú polgárai.

Niedermüller Péter, EP képviselő,  DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek