2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

Közlekedési balesetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Tájékoztató az elmúlt 24 órában történt közúti közlekedési balesetekről.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. augusztus 1-jén  3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Az M3-as autópálya Mezőnagymihályhoz közeli szakaszán, 7 óra körül, egy olasz hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit vezető ukrán állampolgár, a jármű vezetése közben vélhetőleg elaludt, ezt követően a szalagkorlátnak majd egy táblának ütközve felborult. A közlekedési balesetben ketten súlyosan, hárman könnyebben megsérültek.

Rudabánya belterületén 19 óra körül, egy személygépkocsi sofőrje nem az út és látási viszonyoknak megfelelően vezette járművét, mely során egy útkanyarulatban lehajtott és az árokpartnak ütközött. A gépjármű vezetőjével szemben vér mintavételt alkalmaztak. A jármű vezetője könnyebben megsérült, aki a biztonsági övét nem használta.

Mályi belterületén, 16 óra körül, egy személygépkocsi sofőrje nem megfelelően választotta meg sebességét, melynek következtében az előtte közlekedő járműnek, majd a vele szemben közlekedő másik autónak is nekiütközött. A baleset következtében az egyik jármű vezetője könnyebben megsérült.

A fenti eseteken túlmenően anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset öt esetben jutott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tudomására.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét a KRESZ szabályainak mindenkori betartására, valamint arra, hogy aki ittasan, illetve más bódító hatású szer hatálya alatt vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti. Fontos továbbá azt is hangsúlyozni, hogy a melegben a reakcióidő nő, a fáradékonyság fokozódhat, így csak kipihent állapotban induljanak útnak.

Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Edelényi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2022. augusztus 20-án és augusztus 21-én. Az Edelényi Rendőrkapitányság veze…

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…