2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Arató Gergely: A kormány garantálja pedagógusok juttatásainak kifizetését!

Ismét bebizonyosodott, hogy az Orbán kormány tökéletesen alkalmatlan arra, hogy a magyar oktatást irányítsa, mondta Arató Gergely, a DK oktatási szakpolitikusa mai sajtótájékoztatóján.
A pedagógusok jó része csak jelentős késéssel jut hozzá karácsony előtt a fizetéséhez, miközben továbbra is állandóak az elmaradások a túlórák, óraadói díjak, és költségtérítések kifizetésében is.

A cinizmus csúcsa az, hogy miközben a KLIK és a MÁK vezetői, a kormány tagjai rendben megkapták a fizetésüket, közben azzal nyugtatgatják a felháborodott pedagógusokat, hogy az intézmények „nagy részében” nem volt baj. A DK követeli, hogy a kormány vonja le a szükséges személyi és szervezeti konzekvenciákat, és garantálja a pedagógusok juttatásainak időben való kifizetését.

Orbán emberei akármihez nyúlnak az oktatásban, ott eluralkodik a káosz. Ennek példája a portfólió feltöltésére szolgáló számítógépes rendszer folyamatos meghibásodása is, ami miatt a pedagógusok csak komoly nehézségek árán képesek elvégezni ezt az egyébként is teljesen értelmetlen adminisztratív feladatot.

A Demokratikus Koalíció készülő programjában arra tesz javaslatot, hogy a pedagógusok, az oktatók és az oktatásügy többi dolgozója a legmegbecsültebb közalkalmazottak közé tartozzanak. Az oktatásirányítás olyan rendszerét kívánjuk létrehozni, amely biztosítja az intézmények kiszámítható fenntartását és finanszírozását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …