2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A XVIII. kerületi önkormányzat saját készítésű maszkokkal segíti a védekezést

DK: A XVIII. kerületi önkormányzat saját készítésű maszkokkal segíti a védekezést

A XVIII. kerületi önkormányzat a koronavírus-járvány kitörése miatt többször próbált kormányzati segítséget kérni a szükséges védőfelszerelések – például maszkok – beszerzéséhez, de nemhogy segítséget, még választ sem kaptak. Így kezükbe vették a maszkgyártást, és egy önkormányzati varrodában, hét embert foglalkoztatva készítik a mosható, fertőtleníthető, jó minőségű, többször felhasználható textil arcmaszkokat, így a helyi munkaerőt is védik a munkahelyteremtéssel.

A védőfelszerelést az önkormányzat egyrészt az utcákon dolgozó alkalmazottaknak, utcaseprőknek, parkfenntartóknak, városgazdának adja, másrészt pedig a hetven év felettieket ellátó idősgondozóknak és önkénteseknek, akik nagy számban jelentkeztek az önkormányzat felhívására segíteni.

A Demokratikus Koalíció továbbra is hangsúlyozza: az emberi élet nem játék, minden lehetséges lépést meg kell tennünk, hogy óvjuk és segítsük egymást!

Szaniszló Sándor
A Demokratikus Koalíció XVIII. kerületi polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek