2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: A vizes VB-n is utánunk nyomoz az Orbán-kormány

Az Orbán-kormány hatalmi tébolya és a vereségtől való rettegése már a budapesti vizes világbajnokságra is átterjedt. Milliárdokat költöttek el arra, hogy a verseny nyilvános wi-fi szolgáltatására Facebook-, Twitter- vagy Instagram-profillal lehet majd felcsatlakozni, a program minden adatot beszív a profilunkból, és elemzi azokat. Amikor pedig legközelebb belépünk, frissíti az új információkkal az adatbázist.
A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a diktatúrákra jellemző módszerekkel gyűjti a mit sem sejtő állampolgárokról az információkat, hogy onnan adatokat nyerjen ki, amellyel a megcélzott személy akár zsarolható, támadható lehet.

A DK a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordul, mert szerintünk ez az adatgyűjtés törvénytelen. Semmi köze az Orbán-kormánynak ahhoz, hogy ki milyen adatokat tárol, vagy milyen kapcsolatokat ápol, hogyan és kivel levelezik a közösségi média felületein. Az pedig végképp elfogadhatatlan, hogy adataink esetleg orosz vagy azeri adatbázisokba kerüljenek.

Sebián-Petrovszki László pártigazgató, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…