2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: A NAV saját magát leplezte le a szégyenlistával

Az Amerikából korrupciógyanú miatt kitiltott Vida Ildikó vezette adóhatóság naponta bizonyítja politikailag motivált működését. A NAV saját szégyenlistáján ismeri el, hogy futni hagy több tízmilliós köztartozásokat felhalmozó kormányközeli üzletembereket és politikusokat. A NAV szerint a legnagyobb köztartozók között ott van a fideszes pártlappá silányított Helyi Téma tulajdonosa, a CBA pécsi cége és a Jobbik-alelnök Volner János érdekeltsége is.
Az adóhatóság tehát futni hagyja a Fidesznek kedves legnagyobb köztartozókat – például a 459 millióval tartozó CBA-céget – miközben pár ezer forintot is vasszigorral hajt be a “keményen dolgozó kisembereken”. A Jobbik-alelnöknek is falazó adóhatóság közben a Fidesz és a Jobbik szoros kapcsolatát is megerősíti. A NAV persze nem csak ebben játszik a hatalom kezére, hiszen amíg a kormányközeli cégek esetében inkább félrenéz, addig a kormánytól független cégeket hezitálás nélkül dönti romba.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány bukása után felálló felelős kormánynak fontos feladata lesz a NAV teljeskörű átvilágítása, a kitiltási listán szereplők azonnali menesztése és a korrupt hatalom kiszolgálóinak felelősségre vonása. A DK az Orbán-kormány bukása után egy olyan adóhatóság felállítását tervezi, amelynek nem a büntetés, a pénzbehajtás és a hatalmi érdekek kiszolgálása, hanem közös adóforintjaink felelős kezelése lesz a feladata.

Kakuk György
elnökségi tag DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek