2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: A minisztérium tovább titkolózik a trafikmutyi ügyében

Sértődötten válaszolt Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Demokratikus Koalíció nevében hozzá intézett levélre. A minisztériumnak jogerős bírói ítélet alapján ki kell szolgáltatnia a trafikpályázatokkal kapcsolatos minden adatot, az ítélet végrehajtását azonban a miniszter tőle telhetően el kívánja húzni. A levélben ezért azt jelentettük be, hogy addig is, amíg az adatokat megkapjuk, be kívánunk tekinteni a dokumentumokba, nem utolsósorban azért, hogy bizonyosak lehessünk: egyes, az elbírálás folyamatára különösen kedvezőtlen fényt vető adatok nem kallódnak el.
Válaszában a miniszter értelmezni próbálja az országgyűlési törvénynek azt a rendelkezését, miszerint az állami szervek kötelesek a képviselőknek a feladataik ellátásához szükséges felvilágosítást megadni. Vitatja, hogy ezekre az adatokra bármelyik képviselőnek feladatai ellátásához volna szüksége, önkényesen megpróbálva ezzel a képviselő feladatát behatárolni. Nyakatekert magyarázkodással megkísérel ezen kívül különbséget tenni a felvilágosítás és az irat-betekintés között.

A DK kénytelen megállapítani, hogy a miniszter asszony egyszerűen mellébeszél, ezzel pedig éppen  azt a válaszlevélben fölháborodottan visszautasított gyanút erősíti, hogy a minisztérium a halogatással a legkompromittálóbb információknak a jogerős ítélet ellenére történő visszatartásához kíván időt nyerni.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök, EP-képviselőjelölt (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek