2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: A MÁV menessze a vezetőit és fizessen kártérítést a cserbenhagyott utasoknak!

Az elmúlt hónapban minden napra jutott egy eset a MÁV környékén; késett, vagy el sem induló vonatok, egymásnak ellentmondó információk, káosz és fejetlenség. Pest megyeiek és az agglomerációban élők ezrei és tízezrei késnek el naponta a munkahelyükről vagy az iskolából úgy, hogy mindeközben havi többezer forintot fizetnek a jegyekért és a bérletekért. Loppert Dániel kommunikációs vezető szerint mindez csupán politikai hangulatkeltés és minden a legnagyobb rendben van. Isaszeg és Budapest között ingázóként én is naponta látom, hogy a MÁV és a kormány hurráoptimista sikerpropagandája ellenére a vasút működésképtelen. Csak a mi vonalunkon az elmúlt hetekben több vonat maradt ki a reggeli csúcsban, anélkül, hogy az utasokat megfelelően tájékoztatták vagy kártalanították volna.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy MÁV mostantól minden egyes késés és járatkimaradás után fizessen kártérítést a cserbenhagyott utasoknak! Legyen végre tétje a MÁV számára is, hogy milyen szolgáltatást nyújt. Az egymásnak ellentmondó, össze-vissza nyilatkozatok a napnál is világosabban mutatják, hogy  a MÁV vezetői képtelenek úrrá lenni a kialakult helyzeten. Ezért követeljük a teljesen alkalmatlan szakmai és politikai stáb azonnali távozását, és azt, hogy járjon kártérítés minden egyes késés és járatkimaradás után!

Barkóczi Balázs
szóvivő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…