2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: A kormányzati bosszú áldozatai lesznek a családi napközik

Szemfényvesztés a  szociális és gyermekvédelmi törvények módosítása, amelyről jövő héten szavaz a Parlament. A javaslat nem javít semmit, csak megpróbálja újracsomagolva eladni az Orbán kormány embertelen és érzéketlen szociálpolitikáját.
Az intézmények átnevezése és járási vízfejek létrehozása nem változtat azon a helyzeten, hogy a kormány döntései miatt számos család  egyáltalán nem, vagy csak önkényes feltételek teljesítése után juthat hozzá a minimális támogatásokhoz is, és azon sem, hogy a velük foglalkozó szakemberek maguk is megalázó éhbérért kell, hogy dolgozzanak.

A javaslat csak egyetlen ügyben határozott, a családi napközik tönkretételében. Hiába váltak ezek a magán kezdeményezésre létrejött intézmények egyre népszerűbbé és sikeresebbé az elmúlt években, most régi formájukban meg kell szűnniük. Valószínűleg azért jutnak erre a sorsa, mert létrehozásukat még a Gyurcsány Ferenc vezette kormány kezdeményezte. Ezzel a elsősorban a gyerekek veszítenek, mert a gyakran zsúfolt vagy távol lévő óvodákba és napközikbe kényszerülnek, sokszor kevésbé befogadó és barátságos légkörbe.

A Demokratikus Koalíció készülő programjában kiszámítható szociális ellátórendszerre, a szociális szféra dolgozóinak méltó megbecsülésére tesz javaslatot, és fontos szerepet szán a családi napköziknek és a hasonló civil kezdeményezéseknek.

Niedermüller Péter
európai parlamenti képviselő,
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…