2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

DK: A kormányzati bosszú áldozatai lesznek a családi napközik

Szemfényvesztés a  szociális és gyermekvédelmi törvények módosítása, amelyről jövő héten szavaz a Parlament. A javaslat nem javít semmit, csak megpróbálja újracsomagolva eladni az Orbán kormány embertelen és érzéketlen szociálpolitikáját.
Az intézmények átnevezése és járási vízfejek létrehozása nem változtat azon a helyzeten, hogy a kormány döntései miatt számos család  egyáltalán nem, vagy csak önkényes feltételek teljesítése után juthat hozzá a minimális támogatásokhoz is, és azon sem, hogy a velük foglalkozó szakemberek maguk is megalázó éhbérért kell, hogy dolgozzanak.

A javaslat csak egyetlen ügyben határozott, a családi napközik tönkretételében. Hiába váltak ezek a magán kezdeményezésre létrejött intézmények egyre népszerűbbé és sikeresebbé az elmúlt években, most régi formájukban meg kell szűnniük. Valószínűleg azért jutnak erre a sorsa, mert létrehozásukat még a Gyurcsány Ferenc vezette kormány kezdeményezte. Ezzel a elsősorban a gyerekek veszítenek, mert a gyakran zsúfolt vagy távol lévő óvodákba és napközikbe kényszerülnek, sokszor kevésbé befogadó és barátságos légkörbe.

A Demokratikus Koalíció készülő programjában kiszámítható szociális ellátórendszerre, a szociális szféra dolgozóinak méltó megbecsülésére tesz javaslatot, és fontos szerepet szán a családi napköziknek és a hasonló civil kezdeményezéseknek.

Niedermüller Péter
európai parlamenti képviselő,
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum