2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány újabb “válságkezelő” intézkedése csak a bérek leszorítására alkalmas

DK: A kormány újabb “válságkezelő” intézkedése csak a bérek leszorítására alkalmas

A kormány – a már az indulásakor megbukott “bértámogatási” csomagja után – új programot indít, amely 70 ezer ember munkába állását segítheti; a bértámogatásra a munkáltatók pályázhatnak.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: az nem válságkezelés, hogy a kormány hagyja tönkremenni a kisvállalkozásokat, utcára kerülni az embereket, majd utána lehetővé teszik, hogy az oligarchák és a multik állami támogatással, alacsony bérrel vegyék fel a munkanélkülivé vált embereket. Ez nem segítségnyújtás, hanem a bérek állami közreműködéssel való letörése, aminek eredményeképpen a munkájukat elvesztők akár ugyanabba a munkakörbe, jóval alacsonyabb bérért kerülhetnek vissza.

Orbánék sokadik alkalommal bizonyítják azt, hogy képtelenek a helyén kezelni a probléma súlyát, minden intézkedés, amit hoztak megkésett és kevés, és kizárólag arról szól, hogy a Fidesz-közeli réteg járjon vele jól. Az emberek élete nem játék, megengedhetetlen, hogy szándékosan és előre megfontoltan tegyék tönkre a munkavállalókat.

Molnár Csaba

A DK ügyvezető alelnöke

Az EP Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek