2023. 12. 4. hétfő

Barbara, Borbála
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány mielőbb tájékoztassa a szülőket a középiskolai felvételik menetéről!

DK: A kormány mielőbb tájékoztassa a szülőket a középiskolai felvételik menetéről!

Miután a lusta és tehetetlen pánikkormány hetekig bizonytalanságban tartotta a szülőket, a tanárokat és a diákokat az ünnepek utáni tanítási renddel kapcsolatban, egyelőre úgy látszik, hogy a középiskolai felvételik menetére sincsen kidolgozott tervük. Holott a felvételi eljárások, amiket majd’ minden esetben a középiskolák bonyolítanak le, hagyományosan január végén megkezdődnek. Az pedig, hogy ennek ellenére még mindig nem tudjuk, hogy a felvételik milyen formában fognak lezajlani, szülőt, diákot és tanárt egyaránt megvisel.

A Demokratikus Koalíció ezért azt követeli a kormánytól, hogy mielőbb tájékoztassa a szülőket, a diákokat és a tanárokat, valamint az összes érintettet a középiskolai felvételi eljárás menetéről! Továbbá követeljük, hogy Orbánék dolgozzák ki a felvételik biztonságos lebonyolítását lehetővé tevő protokollt, emellett pedig az elmúlt egy év felkészülési nehézségeit figyelembe véve biztosítsanak plusz időt a diákoknak a tesztek megírására! Az ünnepeknek vége, kezdjenek el végre dolgozni!

Arató Gergely

a DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…