2023. 12. 5. kedd

Vilma
1 EUR 379 HUF
1 GBP 442 HUF

Vigyázat, itt a tél!

Beköszöntött a fagyos időjárás, így a rendőrség a körültekintőbb közlekedésre hívja fel a figyelmet.

Az év első olyan fagyos napjára ébredtek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében közlekedők, amelynek jelét már az úttesten is érzékelhették. A meteorológiai előrejelzések szerint a napokban havazás is várható, amely olyan közlekedési körülményeket teremt, amihez a legtöbb járművezető nincs hozzászokva.

A havas-jeges úton jóval kisebb a tapadás és hosszabb a fékút, ezért tartsanak a szokásosnál nagyobb követési távolságot, kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat, gyorsítást, fékezést.

A téli gumiabroncsok használata különösen javallott!

Indulás előtt mindig vizsgálják át a járművek világító- és jelző-, valamint fékberendezéseit, a gumiabroncsok állapotát. Fontos, hogy jól működjön az ablaktörlő, legyen az autóban jégoldó spray, jégkaparó, továbbá lényeges, hogy téli ablakmosó-folyadékot használjanak.

Lakott területen kívül is számítsanak gyalogosok és kerékpárosok közlekedésére, akik nehezen észlelhetők a rossz látási viszonyok miatt. A gyalogosok és kerékpárosok figyelmét ezúton hívjuk fel a láthatóság fontosságára, viseljenek fényvisszaverő ruházatot vagy eszközöket és számítsanak a járművek megnövekedett fékútjára!

A balesetek megelőzése érdekében kérjük a járművezetőket, hogy elindulás előtt tisztítsák meg gépkocsijukat a hótól, hogy a kilátás minden irányban szabad legyen. Vezetés közben ugyanis nem csak előre kell figyelni, hanem a két oldalsó irányból érkező gyalogosokat, kerékpárosokat és a többi gépjárművezetőt is szükséges észlelni.

Mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladjanak!

A járműben legyen – különösen, ha hosszabb útra indul – feltöltött mobiltelefon, élelem és innivaló, valamint pléd és hólapát is arra az esetre, ha a hó fogságába kerülne!

Közlekedjenek figyelmesebben, és mindig tartsák be a sebességhatárokat. Mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladjanak!

… hogy mindenki hazaérjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

RÁSZOKOTT A LOPÁSRA
Az encsi rendőrök őrizetbe vettek egy tolvajt, aki a gyanúsítotti kihallgatását követően ismételten betört, és egy lopott kerékpárral indult haza. …
Elvileg nullás bevallás
Nullás adattartalommal adta be bevallásait egy Heves vármegyei cég, miközben az Online Számla rendszer adatai alapján százmilliós nagyságrendben bocsá…

További cikkek

Ma meggyújtjuk a hit gyertyáját
A karácsonyra készülődés az adventi időszakkal kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első…
Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…