2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

DK: a kormány folytatja a hazudozást a nyugdíjak ügyében

A kormány még 2011-ben, a magánnyugdíjpénztárak erőszakos kisajátításakor megígérte, hogy az állami rendszerben egyéni számlák lesznek, amelyek segítségével mindenki gyorsan és egyszerűen ki tudja majd számolni, mennyi nyugdíjra számíthat.

A rendszer beindulását előbb 2012 legelejére, majd 2014 tavaszára ígérték, de az a mai napig sem működik. Létezik ugyan egy, a befizetéseket nyilvántartó oldal, ennek azonban semmi köze sincs az egyéni számlákhoz – ez csupán szemfényvesztés. Most azt próbálja meg elhitetni a kormány az országgal, hogy szeptember végére feláll az egyéni számlás rendszer.

Ugyanakkor Varga Mihály és Rogán Antal korábbi hitegetései ellenére a rendszerben nem kerül majd jóváírásra a magánnyugdíjpénztárakból elrabolt vagyon. Már csak azért sem mert a 3000 milliárd forintot nem az ONYF kezeli. Hogy kinél van ez a pénz, mire használta azt a kormány, arról a mai napig semmit nem lehet tudni.

A Demokratikus Koalíció ismételten felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a felelőtlen ígérgetéssel, hozza végre létre az egyéni számlák megbízható rendszerét és haladéktalanul számoljon el az államosított magánpénztári nyugdíj vagyonnal.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum