2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Retro Falunap Alsódobszán

„Alsódobszának nem csak múltja, jelene, de jövője is van.” –jelentette ki dr. Mengyi, országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke szombaton, az Alsódobszán megrendezett rendhagyó Retro Falunap keretében.

Ünnepi istentisztelettel vette kezdetét a Retro Falunap, ezt követően pedig megtekintették a felújított parókiát és a tájházat. A megnyitón Bűdi Károly polgármester megköszönte dr. Mengyi Rolandnak, a környező településekről érkező polgármestereknek, és Alsódobsza lakóinak, hogy eljöttek a rendezvényre. „A mai nap Alsódobszáé!” –mondta. Örömét fejezte ki, hogy virágzik a falu, és büszkeségét, hogy az itt élők mennyit tesznek a rendért és a tisztaságért.

Dr. Mengyi Roland beszédében méltatta a településre jellemző rendezettséget, takarosságot, a rendben tartott kerteket, utcákat, és az emberek szorgalmát. „Van itt egy olyan szellem, ami önmagában erősíti ezt a közösséget.” –utalt arra, hogy az alsódobszaiak egyformán gondos gazdaként dolgoznak a település fejlődése és szépülése érdekében. Felsorolta, hogy az utóbbi időben felújításra került a tájház és a parókia, megújult a falu főtere, és a nap folyamán átadásra kerül egy mikrobusz is, ami hozzá fog járulni az itt élők komfortérzetéhez, és meg fogja könnyíteni a mindennapjaikat. „Akik gazdálkodnak, tudják, sok kicsi sokra megy! Ez a busz jelképezi, hogy Alsózsolcának nem csak múltja, jelene, de jövője is van.”

Legnagyobb nemzeti ünnepünkhöz közeledve szót ejtett államalapító István királyról is: „Nagyszerű államférfi volt, kiváló diplomáciai érzékkel.” –mondta. Példaként állította a mai politikusok elé, mert István királyunk tudta, hogyan lehetünk egyszerre európaiak, de egyben független magyarok, megőrizve nemzetünket. Végül jó szórakozást kívánt mindenkinek a falunaphoz.

Az újkenyér megszentelése után átadásra került a mikrobusz, az óvodások és iskolások pedig színvonalas műsorral szórakoztatták a közönséget egészen az ebédig. A délután folyamán fellépett a Szerencsi Férfikórus, a Hegyalja Pedagógus Kórus, a Tátorján rock zenekar, a Csender zenekar, és előadott a Miskolci Musical is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek