2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: A kormány elismerte, hogy túlárazták a röntgenbeszerzések pályázatait

A DK immáron egy hónapja foglalkozik a kormány korrupciógyanús röntgengép-beszerzésével. Másfél hete bemutattuk, hogy volt olyan röntgengép, amely az egyik kórháznak még 71 millió forintba került, a másiknak meg már 159 millióba – a valós értéken felüli pénzeket pedig 2-3 fős kis közvetítőcégek tették zsebre.
A túlárazással ellopott pénzek miatt a DK már az Európai Bizottsághoz fordult, de jómagam szóvá tettem a Parlamentben is. Csepreghy Nándor, Lázár János jobbkeze gyakorlatilag elismerte a túlárazást: „A túlárazás kérdése csak az önök narrációja szerint jelent lopást. A túlárazás egy olyan gazdasági kényszer volt Magyarországon és az összes kohéziós tagállamban, ami abból fakadt, hogy ezek az államok, amelyek 2004 után csatlakoztak az Unióhoz, tőkeszegények voltak”

Az államtitkár szerint tehát azért kellett túlárazni a röntgengépeket, mert Magyarország rossz gazdasági helyzetben van. Ilyen érvelést talán az egész elmúlt 6 évben nem hallottunk még a lopásra.

A Demokratikus Koalíció szerint Magyarország ellen újabb uniós eljárás indulhat a magyar egészségügynek szánt uniós pénzek ellopása miatt. A DK szerint az Orbán-kormánynak el kell majd számolnia, hogy miért árazta túl összesen 10 milliárd forinttal a pályázatokat, és kinek a rokona, családja járt ezzel jól a Fideszből. A DK a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul, hogy igazolják a beszerzések túlárazottságát.

Varju László
Alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum