2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: A kormány elárulta a mentősöket – Azonnali fizetésemelésre van szükség!

A kormány mától kezdődően azért emeli az egészségügyi dolgozók bérét, hogy megpróbálja elhallgattatni a 6 éve megszorításokkal és forráskivonásokkal sújtott ágazat dolgozóit. Az elmúlt 6 év bűneit, az egészségügy összeomlását feledtetni próbáló szimbolikus kárpótlásból azonban teljes egészében kihagyta a mentősöket, holott minden hiába, ha nem lesz, aki a betegeket a kórházba szállítsa.

Egyre több mentős kényszerül arra, hogy másod- vagy akár harmadállásban is áruszállítással és más munkákkal tartsa fenn magát. Hiába a mindennapi stressz, az óriási felelősség, a drámai munkakörülmények és a sokszor 12 órás munkanapok, az Orbán-kormány még annyira sem becsüli meg őket, mint amennyiért ma egy pénztáros dolgozik. A mentősök márpedig ugyanúgy a magyar egészségügy részei, hiszen ha bajba kerülünk, a sürgősségi ellátásunk a mentőben kezdődik.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány elárulta a mentősöket. A DK azt követeli a kormánytól, hogy azonnali hatállyal emelje meg az Országos Mentőszolgálat minden dolgozójának, különösképp a mentőorvosok, mentőápolók és mentőgépkocsi-vezetők fizetését! A DK szerint szégyen, hogy azokat, akik minden napjukat a magyar emberek gyógyításának és az életmentésnek szentelik, az ország legalulfizetettebbjei között tartja a kormány.

László Imre
a DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek