2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A Gyurcsány-kormány óta 18 helyet esett Magyarország a korrupciós listán – Eljön a felelősségre vonás ideje

DK: A Gyurcsány-kormány óta 18 helyet esett Magyarország a korrupciós listán – Eljön a felelősségre vonás ideje

Van egy olyan mutató, amit az Orbán-kormánynak nem kell meghamisítania vagy fejjel lefelé mutogatnia ahhoz, hogy látható legyen a növekedés: ez a Korrupció Érzékelési Index, amit a Transparency International készített.

Magyarország 2007-ben még a 39. helyen állt ebben az összevetésben, a Fidesz mérhetetlen lopásai mára 18 helyezéssel lejjebb, az 57-ik helyre süllyesztették hazánkat.

Gyorsabban száguldunk tehát a szakadék felé, mint Mészáros Lőrinc a vadiúj motorján. Ha a magyarok nem állítják meg Orbánt, csak egy tábla fogja jelezni a Kárpát-medencében, hogy itt egyszer volt egy Magyarország nevű hely, amit pár gátlástalan ember ellopott.

A Demokratikus Koalíció szerint nem fog következmények nélkül maradni, hogy az Orbán-kormány és a Fidesz egy korrupt banánköztársasággá tették Magyarországot. A DK szerint az Orbán-kormány bukása után minden eltussolt korrupciós ügyet és elcsalt közbeszerzést ki kell vizsgálni, hogy a Fidesz politikusai és oligarchái megkapják, ami jár nekik: a fényes karperecet és a takaros kis cellát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek