2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

DK: A Fidesz évtizedekre eladósítja Budapestet egy elavult metróért

Újabb gigaberuházás költségét nem sikerült rendesen megtervezni, a Magyar Nemzet szerint ugyanis a 3-as metró vágányfelújítása akár 40 milliárd forinttal is drágább lehet a tervezettnél. Mivel az Orbán-kormány alatt válságköltségvetéssel működő Fővárosnak már szemétszállításra sincs pénze, újabb hitelből fedezhetik a drágulást.
A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz Tarlós István jóváhagyásával évtizedekre eladósítja Budapestet. A DK szerint nem a fideszes zsebeket kellene tömni a pályafelújításnál, amikor éppen most költöttünk el hitelből 70 milliárdot egy mai napig nem megfelelően működő orosz metróra. A DK szerint a kormányváltás után az összes korrupciógyanús óriásberuházással együtt a 3-as metró felújítását is ki kell vizsgálni. Elfogadhatatlan, hogy azért fognak fizetni még a budapestiek unokái is, hogy egy légkondi nélküli, idejétmúlt metrón közlekedjenek.
a DK fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…