2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 410 HUF
1 GBP 482 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A Fidesz által kiötlött 2021-es költségvetés épp olyan semmitmondó, mint a kormány összes többi intézkedése

DK: A Fidesz által kiötlött 2021-es költségvetés épp olyan semmitmondó, mint a kormány összes többi intézkedése

Kedd délelőtt benyújtotta kormány a 2021-es költségvetési tervezetet. Varga Mihály azt már korábban elárulta, hogy ebben szerepelni fog egy háromezer milliárd forintos egészségbiztosítási és járványügyi alap is, illetve megemelnék a gazdaságvédelmi alapot. Mindezek mellett viszont továbbra is prioritásként szerepel Paks II, a Ligetprojekt, a Budapest-Belgrád vasútvonal, valamint egy új budapesti multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok építése.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: a Fidesz által kiötlött 2021-es költségvetés épp olyan semmitmondó, mint a kormány összes többi intézkedése. Többször bebizonyosodott az elmúlt tíz évben és a koronavírus-járvány hónapjai alatt is, hogy az Orbán Viktor vezette kormány semmi olyan valódi intézkedést nem akar tenni, ami valóban a magyarok javát szolgálná. Évek alatt módszeresen lepusztították az egészségügyet, a gazdaságot, cserbenhagyták a válság miatt tönkrement családokat, vállalkozásokat, nulla forinttal segítették a bajbajutottakat. És még most, a  csőd szélén  is olyan dolgok szerepelnek kiemelt helyen, mint az oligarcháknak kedvező vasútépítés, vagy egy új stadion építése. Mi, európai magyarok úgy látjuk, hogy a Fidesz költségvetése a kozmetikázás csúcsa, ami mellőzi a józan észt és a szakértelmet, ez viszont elfogadhatatlan a magyar emberek számára.

Varju László

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum