2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 410 HUF
1 GBP 482 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A hitelek 20 százaléka dőlhet be a moratórium után, miközben a kormány nem tesz semmit

DK: A hitelek 20 százaléka dőlhet be a moratórium után, miközben a kormány nem tesz semmit

Amíg Európában és a szomszédos országokban a kormányok mindent megtettek azért, hogy a válság miatt bajba került polgárok állami segítséget kapjanak, addig az orbáni válságkezelésnek csúfolt minicsomag nem csak a munkájukat elvesztettekről, a családokról és a nyugdíjasokról feledkezett meg, de a hitelmoratórium lejárta után a szakemberek szerint a hitelek 20 százaléka is bedőlhet, még kilátástalanabb helyzetbe sodorva ezzel a legveszélyeztetebbeket. Az elmaradt állami segítség miatt megugró személyi hitelek kamatai ugyanis januártól még jobban el fognak szabadulni, ráadásul a kormány nem hogy nem figyelmezteti erre a hiteleseket, de semmit nem tesz azért, hogy elkerüljük a katasztrófát.

A Demokratikus Koalíció szerint megengedhetetlen, hogy Orbánék teszetoszasága miatt hitelesek százezrei kerüljenek veszélybe, ráadásul úgy, hogy közben az állam parraghi módon széttárva a kezét mindössze csak annyit tud mondani, hogy „ezzel nem tudunk mit kezdeni”. Felszólítjuk a kormányzatot, hogy a hitelesek valódi tájékoztatása mellett mindent tegyen meg azért, hogy a hitelek bedőlése ne sodorhassa még rosszabb helyzetbe a magyar munkavállalókat, családokat és nyugdíjasokat!

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke
az EP Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum