2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Deutsch Tamás szószegése és hivatali mulasztása miatt meghiúsult az ingyen internetről szóló konzultáció

Deutsch Tamás szószegése és hivatali mulasztása miatt meghiúsult az ingyen internetről szóló konzultáció

Az alapszintű internet ingyenessé tételéről kezdeményezett konzultációt a Jobbik Deutsch Tamással, de az internetről szóló nemzeti konzultációért felelős miniszterelnöki biztos hiába tűzte ki válaszul a találkozó időpontját augusztus 5-ére, az utolsó pillanatban álláshalmozására hivatkozva lemondta a találkozót. Ezt követően hol hosszú szabadságára, hol arra hivatkozott, hogy a Jobbikkal egyelőre mégsem hajlandó konzultálni, csak az Országgyűlés Gazdasági Bizottságával, melyre azonban két hónapja úgy hivatkozik, hogy lényegében nem történik semmi.

A Jobbik inkorrektnek tartja, hogy a sokat emlegetett Nemzeti Együttműködés Rendszerében a konzultációért felelős miniszterelnöki biztos nem hajlandó konzultálni korábbi ígérete ellenére sem, szószegését és hivatali mulasztását pedig azzal tetézte, hogy a Jobbik javaslatainak lebutított változatát indítványozza most, ugyanúgy mellőzve az előzetes konzultációt, ahogy korábban az internetadó esetében az előzetes társadalmi vitát.

A kormányzat csapongása nemcsak hiteltelen, de szakmaiatlan is, hiszen az internethasználati díjak áfájának csökkentése az EU HÉA-irányelvébe ütközik, így ezzel a próbálkozással nem fogják tudni lejjebb szorítani az uniós összehasonlításban is kiugróan magas tarifákat, melyek még 18 százalékos áfával is versenyhátrányt okoznának Magyarországnak. A korábban szintén a Jobbik által javasolt reklámadóból megvalósítható volna az alapszintű internet ingyenessé tétele, mely felé jó lépés a települések főterein wifi biztosítása, ahogy most Deutsch Tamás javasolja. Hiszen a jobbikos vezetésű önkormányzatoknál már sikerrel vizsgázott ez a megvalósított gyakorlat az internetbarát települések mozgalmának égisze alatt, csak miniszterelnöki biztos most elfelejtett erre hivatkozni.

Mivel az internetről szóló konzultációra 113 millió forint plusz rekord méretű áfakeret összegben kötöttek szerződéseket, bele kellett volna férjen egy érdeklődő parlamenti párttal való egyeztetés is. A Kormányzat Tájékoztatási Központ mai közleményében ez a valótlanság áll: „Valótlanságot állít Novák Előd akkor, amikor tájékoztatása szerint a mai napon, 2015. november 13-án 14 órára Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos elfogadta meghívását az ingyenes internet bevezetéséről szóló személyes konzultációra.” Valójában nem állítottam, hogy a mai sajtóeseményen jelen lesz a Fidesz politikusa, és a sajtóosztályunk is csupán annyit, hogy „Deutsch Tamás, az internetről szóló konzultációért felelős miniszterelnöki biztos elfogadta Novák Előd, a Jobbik alelnökének meghívását az ingyenes internet bevezetéséről szóló személyes konzultációra”. Deutsch Tamás ezt bizonyító üzenetét ezért közzétettem Facebook-oldalamon, az alaptalan vádaskodás miatt pedig jogi elégtételt veszek.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…