2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó: Ausztria tartsa be az európai szabályokat Magyarország bírálata helyett

Szijjártó: Ausztria tartsa be az európai szabályokat Magyarország bírálata helyett

Ausztria szocialista védelmi minisztere ahelyett, hogy Magyarországot bírálja, inkább az európai közös szabályok betartásán fáradozzon – közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-vel.
Szijjártó Péter a közleményben arra reagált, hogy Ausztria bejelentette: 4 kilométeres kerítést épít Spielfeldnél, de az nem szögesdrótkerítés lesz. Gerald Klug szociáldemokrata védelmi miniszter szerint nem kerítésről, hanem a menekültek rendezett irányításához szükséges rendszerről van szó. A szociáldemokrata politikus utalt arra is: a határ mentén felkészülnek arra, hogy jobban terelhessék a migránsokat. Úgy fogalmazott: nem került sor Ausztria „orbanizálódására”.
A külgazdasági és külügyminiszter mindezzel kapcsolatban tudatta: „érdeklődéssel figyeljük azt, ami Ausztriában történik. Valamit építenek az osztrák-szlovén határra, de nehéz megmondani, hogy mit, hiszen a kerítést nevezték már +szárnyas kapunak+, most pedig dróthálót emlegetnek”.
Szijjártó Péter szerint legtalálóbban a védelmi miniszter fogalmazott, hiszen közölte, hogy ez nem kerítés, hanem „a rendezett irányításhoz szükséges rendszer.”
Ideje lenne, hogy Európa vezetői a feladat súlyának és jelentőségének megfelelően beszéljenek és cselekedjenek – hangsúlyozta a tárcavezető.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…