2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Dávid Ibolya/MDF/ lemondott

Dávid Ibolya/MDF/ lemondott

Dávid Ibolya/MDF/ lemondottHerényi Károly vezeti az MDF-et elnökhelyettesként addig, amíg a lemondott Dávid Ibolya helyett nem választanak új elnököt a parlamentből az idei országgyűlési választás során kiszorult párt élére. Az elnökhelyettes hétfőn az MTI kérdésére közölte: nem tervezi, hogy lemond elnökségi tagságáról. Hozzátette, arról sem tud, hogy Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivőn kívül – aki hétfőn jelentette be ilyen tartalmú döntését – más lemondana elnökségi tisztségéről. Mint mondta, Dávid Ibolya lemondása után az alapszabály szerint az elnökhelyettes veszi át a párt irányítását.

Közlése szerint a lehető legrövidebb időn belül összeül az elnökség, majd összehívják az országos választmányt, amelyik kitűzi az országos gyűlés időpontját, ahol döntenek majd az új elnök személyéről.

Az alapszabály szerint az országos gyűlést, a pártelnök lemondása után, legkésőbb 30 napon belül össze kell hívni – tette hozzá.

Az MTI hétfőn délelőtt kereste Makay Zsoltot, az MDF országos választmányának elnökét, akit azonban délig nem sikerült elérnie.

Dávid Ibolya a 2010-es országgyűlési választások első fordulója eredményének ismeretében jelentette be vasárnap késő este, hogy lemond az MDF elnöki posztjáról. Mint mondta, „súlyos vereségnek” tartja az MDF által elért eredményt, amelyet a pártját az elmúlt időszakban ért támadásoknak is tulajdonított.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője hétfőn reggel jelentette be, hogy lemond elnökségi tagságáról, kiállva a lemondását vasárnap éjjel bejelentő Dávid Ibolya mellett. Az a korrekt, ha az, aki ezt a politikát támogatta, félreáll – közölte.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …