2021. 09. 17. péntek

Zsófia
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Csaláshoz asszisztál a fővárosi vezetés?

A teljes cigány népesség integrálása naiv elgondolás – mondhatni a science fiction kategóriájába tartozik – , ha vezetőik is képtelenek bármilyen jogszabályt betartani, az általuk aláírt szerződésekben foglalt kötelezettségeknek nem tesznek eleget, azokat magukra nézve semmisnek tekintik. Sajátos érvelésüket érteni sem lehet, a velük kapcsolatos tényeket a többségi társadalom hibáiként, mintegy következményként fogalmazzák meg.Az eddig alkalmazott politika a cigány kisebbséggel kapcsolatban kudarcot vallott, elfogadta, és ma már jogszerűsítette sokszor törvénytelen életformájukat. A megkülönböztetés minden formájának eltörlését, a mindenkire egyformán alkalmazott törvények betartását egyedül a Jobbik követeli.

Budapest vezetése kísérletet tett arra, hogy a tizenegy fővárosi kisebbségi önkormányzattal a részükre juttatott támogatás elszámolásakor a törvényeket, a rendeleteket, a szerződésben foglaltakat betartassa. Ez egyedül a Fővárosi Cigány Önkormányzattal nem sikerült. A városvezetés pedig meghátrálni látszik, és megengedő módon a nyilvánvaló csaláshoz úgy asszisztál, hogy a jelentősen határidő után érkezett beszámolót, annak számszaki hibáit, a pénzügyi sorok közötti túlköltéseket, a jogtalan kifizetéseket hivatali szakemberekkel igyekeznek elfogadhatóvá szerkeszteni. A fővárosi Jobbik úgy véli, ha ez megtörténik, az leegyeztetett csalás.

Mindezek alapján elfogadhatatlannak tartjuk a fővárosi vezetés megoldási kísérletét, a nyilvánvaló szerződésszegés elkendőzését. A Jobbik feljelentése nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntett alapos gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a Fővárosi Cigány Önkormányzatnál.

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum