2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Múzeumok éjszakája – Négy helyszín Miskolcon

Négy helyszínen várja az érdeklődőket a miskolci Herman Ottó Múzeum idén a Múzeumok éjszakáján, a programok sorához csatlakozott a Miskolci Galéria és az Avasi templom is. A különböző tárlatvezetések mellett előadások, koncertek, vetítések, játékok, táncház, vásár és gasztronómiai érdekességek is szerepelnek a palettán, például a Fröccsfesztivál.
Kiss Gábor miskolci alpolgármester a programismertető sajtótájékoztatón azt mondta: nemcsak kulturális, de közösségépítő is az esemény, ráadásul segíthet abban, hogy ne csak most, hanem később is betérjenek egy-egy hasonló intézménybe a látogatók.
Pusztai Tamás, a Herman Ottó Múzeum vezetője kitért arra, hogy az idei programon a Magyar Nemzeti Múzeumtól kölcsön kapták a tarcali honfoglaló vezéri sírt, ennek a leleteit is láthatják majd a saját leletanyaggal együtt. Hozzátette: lesz egy „külső” helyszínük is, a tapolcai apátság feltárása Miskolcon a Barlangfürdő bejáratánál, este nyolc és éjfél között.
A Herman Ottó Múzeum Görgey úti, központi épültében pénteken délután négy óra és éjfél között megismerkedhetnek az érdeklődők egyebek mellett a Rudapithecusszal, a miskolci 10-es honvédgyalogezreddel, a Kárpátok ásványaival, és tanácsokat kaphatnak arról, miként restaurálhatnak otthon. Az „udvaron” pedig a régiségvásárt látja vendégül a múzeum.
A lillafüredi Herman Ottó Emlékháznál Lillafüred fényei címmel gyertyafényes tárlatvezetéssel készülnek, és természetesen nem marad el idén sem a papszeri épület udvarán a Fröccsfesztivál, amely hetedik éve egybeesik az Operafesztivállal, így ezen az eseményen mindig különösen sok az érdeklődő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…