2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 403 HUF
1 GBP 467 HUF

Civilek Napja február 1.

A Civilek Napját minden év február 1-én ünnepeljük. E napon a polgárok önszerveződése, valamint a civil szervezetek által az emberek és közösségek érdekében végzett szolgálata előtt tisztelgünk.
A Civilek Napján   

a „Gittegylettől a Főnix rendjéig”

címmel kínál programokat a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága és az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Borod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum.

Ezúton hívjuk meg a Tisztelt Szerkesztőséget a programjainkra, s kérjük lehetőségük szerint tudósítsanak az ünnepről.

A programok közül külön felhívjuk a figyelmüket a 12.00-12.30 óra között megvalósuló  “Széchenyi utca 12→2019.” című programra, amely egy országos eseménysor része. Minden megyeszékhelyen és a Fővárosban azonos időpontban jelentkeznek a civil információs centrumok szórólapozással és ajándéktárgyak átadásával  járó figyelemfelhívó akciókal.

A programok ideje

Ideje: 2019. február 1. (péntek)

Helyszíne: a Civil Információs Centrum 3530 Miskolc Széchenyi u. 12.

8.00-18.00 Nyílt Nap

Civil Napon a Civil Információs Centrum meghosszabbított nyitva tartással várja mindazokat, akik betekintést kívánnak kapni a munkánkba.

10.00-12.00  „Szocioply” társasjáték fiataloknak

A Szociopoly társasjáték egy sajátos „Gazdálkodj okosan” kimondottan szegények körülményeire szabva. A csapatokat alkotó játékosok támogatásokból, alkalmi munkából, közmunkából, esetleg „valódi” munkából származó jövedelmekből, esetleg a kisbolt és az uzsorás hiteléből gazdálkodva élhetnek túl egy egész hónapot.

Együttműködő partnerek: Ifjúságért Alapítvány – Család-, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Miskolci Egyetem Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete

12.00-12.30 Széchenyi utca 12→2019.

Figyelemfelkeltő akció a civil szervezetek iránti bizalom erősítése, valamint az egyesületek, alapítványok, szövetségek által az emberek közösségek érdekében végzett munka iránti elismerés jegyében. A Civil Információs Centrum irodája előtt ajándéktárgyakkal és szórólapokkal várjuk az érdeklődőket.

13.00-15.30  A „Gittegylettől a Főnix rendjéig” kvíz játék középiskolásoknak

A játék a népszerű quiznight (kocsmakvíz, pubquiz) mintájára épül fel. A játékban résztvevő diákok egyszerre juthatnak élményhez és a civil szervezetek szerepéről szóló információhoz. A játék nyertesei jutalomban részesülnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum