2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Cigányok verték össze a Jobbik Ifjúsági Tagozatának vezetőjét Miskolcon- a rendőrség hallgat

Cigányok verték össze a Jobbik Ifjúsági Tagozatának vezetőjét Miskolcon- a rendőrség hallgat

Leköpték, majd szóváltást követően többször ököllel arcon ütötték a mindössze 19 éves  Zsuzsannát, a Jobbik IT bőcsi elnökét néhány nappal ezelőtt Miskolcon. Az eset azután történt, hogy néhány cigány cigarettát kért a lánytól a Búza téri autóbusz pályaudvaron. Miután nem kaptak, fajgyűlölő magyarnak nevezték, majd többször megütötték a hölgyet, aki az orvosi látlelet alapján nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A lelkileg és fizikailag megtört lányt gárdisták kísérték be a Jobbik miskolci sajtótájékoztatójára, ahol Molnár Andrea a párt miskolci ifjúsági tagozatának elnöke együttérzésének adott hangot. A vezető kiemelte, fokozottan kérik a fiatalokat, hogy kellő körültekintéssel járjanak a belváros utcáin az esti órákban, és ha bármilyen atrocitást tapasztalnak, haladéktalanul jelezzék azt a rendőrségnek és a párt helyi irodáinak.

Szegedi Márton a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője szégyenletesnek nevezte, hogy a borsodi megyeszékhelyen etnikai alapú magyar verésre kerülhet sor. Az eset most sem valahol a város szélén történt – utalt a politikus a nemrég szintén Miskolc belvárosában elkövetett brutális gyilkosságra –, hanem  a megyeszékhely térfigyelő kamerákkal felszerelt központi részén, a rendőrségtől néhány méterre.
„Felháborító, hogy a rasszista indítékú támadás után a hatóság nem tartotta szükségesnek a nyomozás hivatalból történő megindítását.”- hangoztatta Szegedi. „Ennyit ér egy bűncselekmény, ha azt cigány bűnözők követik el. A rendőrség napokig nem tett semmit a tettesek felkutatása érdekében, s valószínűleg még most is hallgatnának, ha nem tudták volna meg, hogy sajtótájékoztatót tartunk.”-mondta a frakcióvezető, aki szerint a rendőrség, amint értesült a tájékoztatóról és a várható botrányról, azonnal forrónyomosokat küldött a megvert lány házához, hogy négy nappal az eset után(!) információkat gyűjtsön a történtekről. A forrónyom ma is folytatódott, hiszen a sajtótájékoztatón szokatlan módon megjelent, és ott hangfelvételt készített a rendőrség városi szóvivője, a megyeszékhely rendőrkapitánya pedig személyes találkozóra invitálta a sértettet.- közölte Szegedi Márton, aki támogatásáról biztosította a Jobbik fiatal politikusát. „Az elkövetkezendő napokban két gárdista fogja Zsuzsannát kísérni, hogy ők garantálják neki azt a biztonságot, amire a rendőrség képtelen.” – hangsúlyozta a miskolci elnök.

Bors Vezér

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek