2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Cegléd után melyik település következik?

A PMRFK szóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea 2012. augusztus 23-án arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Cegléden elkövetett bűncselekmények száma nem haladja meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén lévő más településeken elkövetett vagyon elleni bűncselekmények számát.

Mivel a fenti nyilatkozat országgyűlési képviselői minőségemben személyemet is érinti, ezért az alábbi reagálás megtételét tartom fontosnak.

Az, hogy mennyi a más településeken elkövetett bűncselekmények száma, azt nem tudjuk, így nincs mihez viszonyítanunk. A bűnözői elemek reményeim szerint Ceglédről elmentek, máshol vernek tanyát, ha azonban a rendőrség nem teszi a dolgát, akkor más helyszínen fog a ceglédihez hasonló hadiállapot kialakulni. Önöknek így lehet, hogy szerencséjük lesz, hiszen ezáltal más megye bűnügyi statisztikáját fogják rontani a bűnözők.

Véleményem szerint azonban az embereket egyáltalán nem érdekli a statisztika, az ő számukra egy bűncselekmény is sok. Amikor elviszik az udvarukról a megtermelt javakat, lakásukból vagyontárgyaikat, felszedik kerítéseiket, egyes cigánybűnözők rettegésben tartják őket, és életüket ellehetetlenítik, akkor ezeket az embereket egyáltalán nem a statisztika foglalkoztatja. Az érdekli őket, hogy a rendőrség mikor áll már a sarkára, mikor veszi végre komolyan esküvel megszentelt feladatát, azaz a fenti típusú bűncselekmények felgöngyölítését, illetve azok megelőzését.

Tisztelt PMRFK Szóvivő Asszony!

Tájékoztatom Önt arról, hogy a ceglédi események folyamán a felfegyverkezett cigány csoportosulás botokkal, szúró, vágó eszközökkel, szamuráj karddal tárgyalt a helyi rendőrkapitánnyal. Amennyiben a törvényt sértő elemek ellen ez esetben intézkedést foganatosítottak volna, akkor több szabálysértési, és bűnügyben kellett volna eljárást indítaniuk.

Ha ezidáig megakadályozták volna a törvény erejével azokat a szabálysértéseket, bűncselekményeket, amelyek megvalósultak, ez a helyzet nem alakult volna ki. Ameddig a rendőrség nem látja el megfelelően feladatát, addig senki ne higgye, hogy vége lesz ennek a bűnözési formának.

A ceglédi lakosok azt mondták, hogy elég volt és kezükbe vették saját sorsuk irányítását, mert a rendőrségtől már nem remélhettek segítséget. Az Önök statisztikája azért javul, mert az emberek megelégelték bürokratikus intézkedéseiket, fél napig tartó jegyzőkönyvezéseiket és már be sem jelentik a különféle bűnügyeket, mert előre tudják, hogy csak az eredménytelenségről kapnak Önöktől tájékoztatást. Ameddig ezen a módszerükön nem változtatnak, addig valószínű, hogy a statisztika az Önök számára egyre kedvezőbb lesz, a valóságos bűncselekmények száma pedig folyamatosan növekvő tendenciát fog mutatni.

Korondi Miklós országgyűlési képviselő

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …