2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Budapest nem lehet betontengeres, bádogbódés „banánköztársaság”

A fővárosi Jobbik üdvözli György István főpolgármester-helyettes elgondolásait Budapest egyik meghatározó csomópontjának, a kispesti Határ útnak felújításával és rendezésével kapcsolatosan, ugyanakkor egyértelművé teszi: csak összességében változtatható meg a magyarok fővárosa jelenlegi bazárképe, így minden kiemelt jelentőségű és forgalmú közterületen a rendnek, a várostervezésnek és az élhető közösségi terület kialakításának kell érvényesülnie. A Jobbik túllépve a főpolgármester-helyettes kezdeményezésén azt is követeli, hogy minden olyan, jelenleg emberek százezrei által használt budapesti kaput és csomópontot a magyarok fővárosához méltó helyszínné kell fejleszteni, amely jelen pillanatban illegális árusok „banánköztársaságaként”, multikulti gagyibazárként funkcionál a fa és a növényzet nélküli koszos betontengerben. Ezek a forgalmi csomópontok Budapest kapuit is jelentik, ahol a fővárosiak mellett az ingázók is jelentős számban megjelennek, így városrendezési kérdés is, hogy a fővárosba érkezők első benyomása kedvező legyen.

A Határ út mintájára minden nagyobb közösségi területet úgy kell átalakítani, hogy érvényesüljön az ökokoncepció, a sáros betontengert parkosított, füves területek váltsák fel, és az illegális, batyukból, banános dobozokból árusító „kereskedők” tevékenységét teljesen visszaszorítva a környezetbe illő legális épületekkel és adófizető árusokkal szolgálhassák a budapestiek és fővárosunkba érkezők igényeit.

Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…