2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Bősz Anett: Pótolják a helyi iparűzési adóbevételeket a központi költségvetésből!

Bősz Anett: Pótolják a helyi iparűzési adóbevételeket a központi költségvetésből!

 Bősz Anett, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettesének, a Liberálisok elnökének „Pótolják a helyi iparűzési adóbevételeket a központi költségvetésből!” című online sajtótájékoztatója:

https://wetransfer.com/downloads/c6141bc7ca0f326cbb02bdf98c0e752720200419083626/935df0

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/dk365/videos/248537473217455/

Bősz Anett: Pótolják a helyi iparűzési adóbevételeket a központi költségvetésből!

A kormány eddig nem hogy pluszforrást nem biztosított az önkormányzatok számára a megnövekedett hatáskörökre, de még a gépjárműadót is elvonta a településektől, ami tovább rontja a települési vezetők esélyeit arra, hogy hatékonyan tegyenek a humánjárvány elleni védekezésért és a gazdasági-szociális károk enyhítéséért. Sok településen a helyi vállalkozók és magánszemélyek jóindulatán múlik, hogy a szociális ellátók, önkormányzatok milyen színvonalon tudják ellátni a rászorulókat és az idős, karanténban rekedt honfitársainkat. A magánalapítványok is csak egy ideig tudják ellátni a rászorulókat: idővel a válság mindenhová begyűrűzik majd, és azok is megszorulnak, akiknek most még van lehetőségük segíteni.

A Demokratikus Koalíció és a Liberálisok szerint a kormányzat felelőssége lesz, ha az önkormányzatok fizetésképtelenné válnak. Ezt haladéktalanul korrigálni kell. Pótolni kell a helyi iparűzési adóbevételek kiesését, a gépjárműadót pedig vissza kell adni az önkormányzatoknak. Igaz, hogy egy járvány idején minden kormány központosított döntéseket hoz, azonban hagyja dolgozni és támogatja azokat, akik segítséget nyújthatnak a bajbajutottaknak.

Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese, a Liberálisok elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…