2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Bokros az MDF-et is privatizálja

Bokros az MDF-et is privatizálja

Bokros az MDF-et is privatizálja„Végy egy lejárt szavatosságú közgazdászt, adj hozzá két egymást korábban mélységesen utáló pártot, pár befolyásos szponzort és nevezd el Demokratikus Centrumnak! Ez a politika receptje az MDF szerint” – mondta Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) szóvivője a párt szerdai, performansszal egybekötött sajtótájékoztatóján.

Az LMP továbbra sem száll be a sárdobálásba, és nem foglalkozik az egyes pártok zavaros ügyeivel. Az MDF-SZDSZ affér azonban kiváló példája annak, hogy elmondjuk, milyennek nem kellene lennie a politikának. Az MDF és az SZDSZ politikusaiban csak az a közös, hogy az elmúlt években mindannyian elveszítették a politikai hitelüket. A pénzügyit azonban úgy tűnik nem, és továbbra is számíthatnak bizonyos üzleti körök támogatására.

Ezen kívül egyedül Bokros Lajosra számíthatnak, akiről talán sokan gondolják, hogy képes lenne rendbe tenni a gazdaságot, ám valójában a magyar gazdaság kifulladása jelentős részben éppen a Bokros-féle neoliberális gazdaságpolitikának köszönhető. Azt azonban készséggel elismerjük, hogy Bokros egy dologban mindenképpen következetes: nem csak az energiaszolgáltatásokat, az egészségügyet és a felsőoktatást privatizálná, hanem a kampány finanszírozása érdekében kiárusítja az MDF-et is.

A Lehet Más a Politika hisz abban, hogy létezik olyan politikai alternatíva, amelyik a választók, nem pedig a politikusok érdekeit szolgálja. A nyitás politikáját az állampolgárok felé kell meghirdetni: az LMP olyan demokráciáért száll síkra, ahol az emberek részt vehetnek az őket érintő önkormányzati, kormányzati és hatósági döntéshozatalban és aktívan ellenőrizhetik azt. Mindannyiunk életesélyeinek növelése, nem pedig a bukott politikai elit túlélési esélyének megteremtése mellett teszi le a voksát, aki az LMP-re szavaz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…