2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Beperelte a Skoda az MVK-t

Bár a városvezetés igyekezett elhallgatni, szerdán a Miskolci Járásbíróságon kiderült, közel 280 millió forint késedelmi kamatra perli a Ganz-Skoda a miskolci közlekedési vállalatot, amiért szerintük az MVK nem fizette ki időben a vállalásait.
A Jobbik elképedve áll a kialakult helyzet előtt, hiszen épp a napokban közölte a Fidesz, hogy Miskolc gazdasága messze az országos átlag fölött, mindent felülmúló dinamizmussal növekszik.

Ha ez így van, miért perelhet mégis a Skoda késedelmi kamat megfizetésére? Pontosan minek a kifizetésével késett az MVK? Ha a város elveszíti a pert, ki fogja megtéríteni az adófizetőknek okozott kárt? Milyen hatással lesznek a kieső százmilliók a közlekedési vállalat napi szintű működésére? Miért nem tájékoztatta a nyilvánosságot minderről a városvezetés?

A februári közgyűlésen a miskolci Fidesz tíz évre, közel kétmilliárd forintért szervezte ki a Skodának a villamosok karbantartását. Kinek állt érdekében kétmilliárdos szerződéshez és piachoz juttatni egy olyan céget, amely simán pert indít Miskolc ellen? Két sikerpropaganda között ezekre a kérdésekre is választ várnak a miskolciak.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek