2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Becsengettek Miskolcon. A tetveknek is?

Óriási méreteket öltött Miskolcon a tetvesedés, hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője. Mint mondta, egy hete, hogy becsengettek az iskolákba, kérdés, a tetveknek is szabad-e a bejárás az intézményekbe. A politikus szerint ugyanis a miskolci iskolákban aggasztó méretet öltött a tetvesedés, legalábbis ott, ahol a mélyigénytelen szülők gyermekei felülreprezentáltan vannak jelen. Elmondta, a Járási Népegészségügyi Intézettől kikérte néhány találomra kiválasztott miskolci iskola és óvoda tetvesedési helyzetképét a tavalyi tanévre vonatkozóan. A kapott adatokat a politikus megdöbbentőnek nevezte: volt olyan iskola, ahol az évközi ellenőrzés során 23 vizsgált gyermekből 20 gyerek volt tetves, máskor pedig 100-ból 49, emellett több oktatási intézményben is előfordult, hogy a gyerekek folyamatosan fertőzöttek voltak egész évben.

Ez azért is elfogadhatatlan – hangsúlyozta a képviselő -, mert a törvényi előírás szerint a probléma észlelésekor addig kell tetvetleníteni, amíg a tünetmentesség megnyugtató módon meg nem állapítható. „Tűrhetetlen, hogy a hatóságok mulasztása miatt sok tisztességes ember gyermeke azzal tér haza az iskolából, hogy ismételten megfertőzték őket” – fogalmazott a politikus.

A Jobbik elvárja a hatóságoktól, hogy a miskolci gyerekek védelmében határozottan lépjenek fel azokkal a szülőkkel szemben, akiknek a gyermekei folyamatosan tetvesek, hisz ezek a szülők amellett, hogy nem gondoskodnak saját gyermekük testi fejlődéséről, mások gyerekeit is veszélyeztetik – szólított fel Jakab Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…