2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

BAZ Megyei Kormányhivatal utasította Putnok Város Jegyzőjét

BAZ Megyei Kormányhivatal utasította Putnok Város Jegyzőjét  a Lyukóbányán történő hatósági ellenőrzés 15 napon belüli befejezésére, mivel erre 2011. december 15.-e óta nem hajlandó.
Részletek:

Mint ismeretes Miskolc Lyukóbányán (Annabánya) 2011.11.08.-án történt hatósági ellenőrzésen bebizonyosodott, hogy – MIK Zrt által üzemeltetett bérlakások esetében – szemétszállítási szerződéssel MIK Zrt nem rendelkezik, és a folyékony hulladék-elhelyezés nem a hatóság által engedélyezett módon történik.

Mivel Miskolc MJV jegyzője – mivel önkormányzati cégről van szó – nem járhat el ezért 2011. Decembere 15.-e óta 3 alkalommal utasította BAZ Megyei Kormányhivatal Putnok Város jegyzőjét a hatósági eljárás lefolytatására, melynek Putnok jegyzője egyszerűen nem tett eleget.

BAZ megyei Kormányhivatal jelenlegi végzésében utasította Putnok jegyzőjét, hogy 15 napon belül fejezze be az eljárást, mely ellen fellebbezni nem lehet.

BAZ Megyei Kormányhivatal fontosnak tartotta megjegyezni, hogy február 1.-én történt egy helyszíni ellenőrzés, melyben („elfelejtették”) nem rögzítették (Putnok Jegyzője) a jogszabálysértő helyzetet, és hivatalból nem indított eljárást („szintén elfelejtették”) a jogszabálysértőkkel szemben, és elmulasztották a a hivatalos feljegyzés közlését is az ügyfelekkel.

BAZ Megyei kormányhivatal felhívta Putnok Város Jegyzőjének a figyelmét, arra, hogy a törvények szerint köteles eljárni. (amiről idáig valószínűleg nem tudott)

Amennyiben ezt elmulasztja felügyeleti szerv fegyelmi eljárást fog vele szemben kezdeményezni.

Szemes István elnök

Települések megmaradásáért Egyesület

„Érpataki Modell” Miskolci Bázis.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek