2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A miskolci városvezetés a rendet akaró többséget támogatja – Dr. Zsiga Marcell közleménye

A miskolci városvezetés a rendet akaró többséget támogatja – Dr. Zsiga Marcell közleménye

A Jobbik egyik képviselőjét, Jakab Pétert, ezúttal nem egy másik Jobbikos által készített hangfelvételről hallottuk beszélni: Jakab Péter ma délelőtti sajtótájékoztatóján a debreceni stadionépítést és a DVTK által bevezetett szurkolói kártyát kárhoztatta.

Mivel a Jobbikos képviselők manapság egész nap az egymásról készített magnóbeszélgetéseket hallgatják, ezek szerint nem értesülhettek arról, amit Orbán miniszterelnök úr nemzeti sikertörténetnek nevezett. Jelesül azt, hogy a kormány a társasági adókedvezmények felhasználásának új rendszerével a magyar sportlétesítmények fejlesztésének egy minden eddiginél ígéretesebb fejezetét nyitotta meg. Így van ez nálunk, Diósgyőrben is.
Hiszen a Diósgyőrben focizó fiatalok, a profi csapat csak az elmúlt néhány hónapban, több százmilliós beruházás eredményeképpen, egy felújított és egy vadonatúj műfüves, valamint két teljesen új füves pályát vehetettek birtokba. Nemrég Sebestyén László képviselőtársammal együtt, a nyilvánosság előtt tettünk hitet arról, hogy reményeink  szerint már a közeljövőben, milliárdos  nagyságrendben folytatódik Miskolcon a stadionkorszerűsítés, illetve újjáépítés. Szintén az úgynevezett TAO-s források  felhasználásával.

A szurkolói kártya Angliától, Lengyelországon keresztül, szerte Európában a rendet és biztonságot szolgálja. A legnagyobb magyarországi szurkolótáborral bíró diósgyőri csapatnak és a vezetőknek nemcsak a pályán, de a pályán kívül is az európai élvonal a példa.  
Az MLSZ szóvivője ma kijelentette, – és ez szintén elkerülte a Jobbikos képviselők figyelmét – hogy a sporttörvény módosítása már vagy két hónapja ismeretes, ennek értelmében az említett intézkedések 2013. július 1-jén lépnek életbe.  Az ultráknak, amennyiben sportszerűen szurkolnak, nincs mitől félniük. A törvényeket azonban mindenkinek be kell tartania, az MLSZ-nek is, a szurkolóknak is.  A miskolci városvezetés, a várost vezető pártszövetség – ellentétben a Jobbikkal – mindenben támogatja a rendet akaró többséget.     

Zsiga Marcell országgyűlési képviselő, Miskolc Megyei Jogú Város
alpolgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek