2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Bajai videó: tisztázzák magukat a szocialisták!

A rendszerváltás óta először keveredett bele egy parlamenti párt bizonyítékhamisítási ügybe, mára ugyanis kiderült, hogy az MSZP részese a bajai időközi választással összefüggő felvétel ügyének, hiszen a hamis videó először a szocialista párt Jókai utcai székházába került, személyesen a készítők juttatták el oda.
A rendőrség szerint megrendezett a hvg.hu által közölt bajai videofelvétel és a felvétel nem valós helyzetben készült. A nyomozó hatóság már azonosította és tanúként kihallgatta a felvétel készítésénél jelen lévő hat embert.

A videót rögzítő memóriakártya tartalmát október 16-án kiírták egy CD-lemezre, azt egy, a felvétel készítésekor is jelenlévő ember átadta egy ismerősének, aki egy további közreműködővel közösen elvitte az MSZP székházába, ahol két embernek adták át. A felvétel készítéséhez használt mobiltelefont a rendőrség lefoglalta.

A Fidesz azt várja el az MSZP-től, tisztázza magát a bajai bizonyítékhamisítási ügyben – jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

A Fidesz ezek után választ vár arra, hogy tudott-e MSZP-s országgyűlési képviselő a hamis videóról annak megjelenése előtt, illetve hogy a szocialistáknak volt-e köze a videó készítőihez, megrendelőihez.

Mindannyiunk számára fontos, hogy az MSZP tisztázza magát, és a közéletben ennek a politikai célzatú bizonyíték-hamisítási ügynek kiderüljenek a részletei.  A bizonyíték-hamisítás ugyanis nem egyszerűen etikai ügy, hanem bűncselekmény.

Kérdés az is, a hamis videó átvételekor az MSZP-székházban tisztában voltak-e azzal, hogy a felvétel egyik készítője a videózás időpontjában a DK tagja volt? Azt is tudni kell, hogy a szocialisták mit kezdtek a hamis bizonyítékkal, szerepet vállaltak-e a terjesztésében, így például ők juttatták-e el a hvg.hu-hoz?

A videó készítői és terjesztői is megpróbálták elhitetni az országgal, hogy a hamis bizonyíték valódi, azaz becsapták az országot és a sajtót. A közélet tisztasága azt kívánja meg, hogy e hamisítási ügy minden részletére fény derüljön. A Fidesz ezért azt várja el a hatóságoktól, hogy a törvény teljes szigorával sújtsanak le mindazokra, akik a hamisítási ügyben részt vettek – függetlenül attól, hogy milyen párt- vagy országgyűlési tisztséget viselnek -, és minél hamarabb hozzák nyilvánosságra, ki volt a hamis videó megrendelője, és ha volt ilyen, milyen szándékkal tette ezt.

Mérlegeljük az ügy jogi következményeit, aminek nyomán kedden bejelentések várhatók, és javaslatokat is kidolgoznak, hogy többé ne fordulhassanak elő ilyen esetek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…