2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

Az összeomlás szélén a szociális- és gyermekvédelmi rendszer

Felháborító az a kormányhatározat, ami a Magyar Közlönyben megjelent, és maga a miniszterelnök, Orbán Viktor szignálta. Ha megvizsgáljuk a keletkezett maradvány okát, még felháborítóbb az intézkedés.

Számtalan alkalommal szóvá tettük, hogy az ágazat bérhelyzetének rendezetlensége fenntarthatatlan, és emiatt előbb vagy utóbb összefog omlani a szociális- és gyermekvédelmi rendszer. A szféra dolgozóinak fizetéséről megállapítható, hogy náluk már csak a közmunkások keresnek rosszabbul. Nem kell csodálkozni a folyamatos szakemberhiányon, és azon a különbségen, ami a státuszok, és a betöltött álláshelyek között van.

Felháborító és elkeserítő az, hogy Orbán Viktornak és a kormánynak meg sem fordult a fejében, hogy ezt a pénzt ágazaton belüli jutalomként, vagy béren kívüli juttatásként adják oda azoknak, akik kemény munkával, ilyen keserves körülmények között is napról-napra fenntartják a rendszert. Felszólítjuk Orbán Viktort és a kormányt, hogy bírálja felül a döntését, és adja azoknak ezt a pénzt, akik megérdemlik és akiknek jogosan jár!

A Jobbik arra kéri a szakembereket, hogy legyenek türelemmel, mert a 2018-ban megalakuló Jobbik kormány első intézkedései között szerepelni fog a szociális életpályamodell bevezetése.

 

Sneider Tamás és Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek

Újabb nem mindennapi árverés ígérkezik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, most prémium kategóriás hangtechnikai eszközökre lehet licitálni. A meghirdete…