2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Az országos rendőrfőkapitányhoz fordul az Együtt-PM a bohóctámadás miatt

Az Együtt-PM Szövetség az országos rendőrfőkapitányhoz fordul annak kivizsgálására, miként fordulhatott elő, hogy Bajnai Gordon országjárásának hatvani állomásán nem volt rendőri biztosítás annak ellenére, hogy a helyszínre ellentüntetést jelentettek be.
 Az Együtt-PM Szövetség az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy pénteken a volt miniszterelnök országjárásának hatvani állomásán egy bohócnak öltözött, a festék miatt felismerhetetlen arcú férfi fenyegetően lépett fel az Együtt-PM vezetőjét váró polgárokkal szemben, többüket inzultálta, és csupán a testőrök fellépésének köszönhetően nem okozott sérülést Bajnai Gordonnak.
    A bohóctámadást nem a Bajnai Gordont kísérő testőrök dolga lett volna megakadályozni, hanem a rendőrségé – mutatnak rá a közleményben, jelezve, a szervezők tájékoztatása szerint a helyben illetékes rendőri vezetők arra hivatkozva utasították el a rendőri biztosításra vonatkozó kérést, hogy az ellentüntetést annak szervezői a 72 órás határidőből kicsúszva jelentették be.
    Az Együtt-PM Szövetség álláspontja szerint ez a jogszabályok téves értelmezése, sőt felveti politikai szempontok érvényesülését is.
    Sem az utólagos manipulációra, sem magára a támadásra sem nyílt volna tér, ha a rendőrség teszi a dolgát – hangsúlyozzák. Álláspontjuk szerint egyértelműen rendőri mulasztás történt, amelynek haladéktalan kivizsgálását az országos rendőrfőkapitánytól várják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…