2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Az Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány közleménye

 Bűvös-völgy az új Kártékonyvölgy? Jogerős építési engedély nélkül vágják a fákat az állami ingatlanon, hogy az irodaháznak legyen saját parkolója!
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 95. szám alatt közel egy éve zajlik a 10.000 gyermek oktatását, média fogyasztási szokását fejlesztő speciális Médiaértés Központ kialakítása. A közel 500 nm-es irodaház falai között sajátos médiaértést tanulhatnak a fiatalok, melyhez csatlakozott a legtöbb hazai nagy telekommunikációs cég.

A fenti villaépület átalakítására úgy kaptak nem jogerős építési engedély, hogy a kertben lévő egy darab fa kivágása helyett négy másikat kell ültetniük. Arról semmilyen tervben, engedélyben nincs szó, hogy a kertben lévő 15-20 méter magas több évtized alatt megnövő fákat 2014. február első hetében kivágják, ezzel nemcsak a levegő tisztaságát csökkentve, hanem környezetrombolóvá is válnak, hiszen a központba látogató fiatalok gondolkodás-módját azzal fogják teletömni, hogy a fákat azért kell irtani, hogy az irodaház dolgozóinak legyen saját parkolója.

Kettőszáz-ötvenmillió forintot fordítottak az elmúlt két évben a villa átalakítására, eszközvásárlásra, weboldalkészítésre, egyebekre ám az idei évben már 500 millió forintos keret áll rendelkezésre, hogy a Bűvös-völgybe betérő fiatalok a jövő “tudatos” média fogyasztói legyenek.

Sajátos médiaértés? Inkább média-rombolás!

    Kiadó: Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány
Forrás:OS

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…