2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Az LMP kiáll a pátyi beruházást ellenző önkormányzati képviselő mellett

A Lehet Más a Politika támogatja Tollner József, Páty község önkormányzati képviselőjének feljelentését, amit a Budakörnyéki Ügyészségen tett 2010. április 7-én. A képviselő azért fordult az ügyészséghez, mert meggyőződése szerint a jelzálogszerződés alapját képező értékbecslés jelentősen túlértékelte a fedezetül felajánlott ingatlant és ezzel a képviselőtestületet, illetve annak egy részét megtévesztették.

Az LMP korábban már jelezte, hogy a Pátyra tervezett gigantomán beruházást környezeti, közlekedési és településfejlesztési szempontból is aggályosnak tartja. Mostani lépésünket az indokolja, hogy a feljelentést tevő képviselő ellen rágalomhadjárat indult a napokban. Április 7-én ismeretlenek röpcédulákkal szórták tele a pátyi képviselő budaörsi munkahelyéhez közel eső lakótelepet. Ezekben személyes hitelét és közössége iránti elkötelezettségét a Szcientológia Egyház „iránt tanúsított vak buzgalmának” egyébként alaptalan vádjával kísérelték meg aláásni.

Tollner József pátyi képviselő a megaberuházást ellenző képviselők egyike, aki személyében vállalta, hogy az egész Zsámbéki-medencét károsító beruházásnak megálljt parancsol. Mint ismeretes, a pátyi lakópark építés mögött a korábban csalásért és közokirat-hamisításért elítélt Kovács Bence János és az éjszakai mulatóiról elhíresült Mervó József áll. A pátyi képviselő lejáratásához kísértetiesen hasonló módszert választottak Danóczy Balázs, Telki egykori polgármestere ellenállásának megtörésére. Danóczy sajtóértesülések szerint életveszélyes fenyegetés miatt mondott le tisztségéről.

A Lehet Más a Politika a beruházást kifogásolók melletti kiállásával jelezni kívánja, hogy elfogadhatatlannak tartja a maffia módszereket idéző támadásokat. Egyúttal az ügyészséget arra kérjük, hogy záros határidőn belül folytassa le a jelzálogszerződés kapcsán indított vizsgálatát.

Ezen túlmenően reményünket fejezzük ki, hogy a beruházás körüli rendellenességekről ezidáig diszkréten hallgató pártok is megszólalnak az ügyben. Külön számítunk a Fidesz állásfoglalására, amelyet reményeink szerint nem fog befolyásolni az a tény, hogy a beruházást jegyző Grupo Milton a felcsúti fociakadémiát is támogató székesfehérvári fociklub fő szponzora.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek