2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 380 HUF
1 GBP 438 HUF

Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul a büntetőeljárási törvény miatt

A Lehet Más a Politika szerint a Fidesz elfogadásra váró törvényjavaslatának egyes elemei a jelenlegi és a jövőre hatályba lépő
alkotmányt is sértik, és szembe mennek nemzetközi kötelezettségeinkkel. A párt képviselői a jogsértő rendelkezések megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól.
A Lehet Más a Politika nevében Dorosz Dávid és Schiffer András országgyűlési képviselők beadvánnyal fordulnak az Alkotmánybírósághoz az egyes eljárási és az igazságszolgáltatást érintő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslat kapcsán, amit a Parlament ma fog elfogadni.

Az LMP úgy gondolja, hogy az ügyészség jogköreit megnövelő Fideszes javaslat egyes Büntetőeljárási törvényt érintő elemei – így elsősorban az, hogy a terhelt egy ideig nem találkozhat védőjével; a 120 órás őrizet lehetősége; vagy az ügyészség joga arra, hogy kiválassza az ítélkező bíróságot – mind a jelenlegi, mind a 2012. január 1-jével hatályba lépő Alkotmányt sértik, sőt Magyarország nemzetközi kötelezettségeinek is ellentmondanak. Ennek megfelelően a képviselők az érintett rendelkezések megsemmisítését kérik az Alkotmánybírságtól.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek