2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Az LMP aggodalmai

A kormányzati struktúra kialakítása 1990 óta mindig a miniszterelnök felelőssége volt, de a csúcsminisztériumok kialakítása szembemegy a közjogi hagyományokkal – válaszolt újságírói megkeresésre Schiffer András. Az LMP aggasztónak tartja, hogy egy csúcsminisztérium alá kerülnek azok az egyébként elkülönült közigazgatási és közpolitikai területek, amelyek bizonyos helyzetekben természetszerűleg kerülnek konfliktusba egymással: ez történhet például a környezetvédelem és egyes gazdasági szakigazgatások összetolásával.

Schiffer emlékeztetett, hogy a Lehet Más a Politika már korábban aggodalmát fejezte ki a környezetvédelmi tárca megszüntetése miatt, mert a kormányzati és a gazdasági területen is erősíteni kellene a fenntarthatósági szempontok jelenlétét.

Az ökopárt ugyanakkor pozitívumként értékeli, hogy a kormány fejlesztési szempontú gazdaságpolitikát akar folytatni, ahogy kedvezőnek tartja azt is, hogy Navracsics Tibor és Matolcsy György kormányzati pozícióba kerül.

Ami aggodalomra ad okot, az Pintér Sándor kormányba való beemelése: nem tudni, hogy a leendő belügyminiszter hogyan fog viszonyulni a 2006 őszi rendőri jogsértésekhez, a 2003 óta, feltehetően politikai motivációjú rendőri jogsértések kivizsgálásához, ami az LMP álláspontja szerint elengedhetetlen. Erre Pintér Sándor személye nem garancia, ennek ellenére az LMP reméli, hogy mégis sor kerül ezeknek az eseteknek a kivizsgálására.-lehetmas.hu-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek