2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az Iránytű Szociális Szolgálat közleménye a Perecesi Gondozóházról

Az Iránytű Szociális Szolgálat a város szociális ellátórendszerének átszervezésével kapcsolatban, a helyi médiákban megjelent hírekkel és újságcikkekkel kapcsolatban a következő tájékoztatást adja:

Az intézményünk dolgozói 2012. januárjától folyamatos tájékoztatásban részesülnek az átszervezést érintő változásokkal kapcsolatosan, mind a szakmai változásokról, ellátási feladatok összevonásáról továbbá az esetleges telephelyek bezárásáról, illetve szolgáltatások átszervezéséről. A tájékoztatások alkalmával rendszeresen hangsúlyozzuk, hogy az átszervezés dolgozói elbocsátás nélkül fog lezajlani, mint ahogy a legutóbbi közgyűlési anyagból is kiderül.

A Perecesi Szolgáltatási Központ és Gondozóházzal kapcsolatban, a tájékoztatás szintén megtörtént, tükrözve mindig az aktuális információkat. A szeptemberi közgyűlést követően 2012. 10. 02.-án egy belső vezetői értekezlet keretében az alábbi tájékoztatást kapták a munkavállalóink:

Tekintettel, hogy az épületben megvalósult pályázati projekttel kapcsolatban a fenntartó Önkormányzatnak 5 éves fenntarthatóságot kellett vállalnia, maga a telephely nem zár be. Az ott nyújtott szolgáltatások viszont átszervezésre kerülnek, új szolgáltatások bevezetése mellett. Ennek következtében az épület szolgáltatás céljára nyitva álló helyiségként funkcionálna jövőre, ahol a perecesi ellátottak szükségleteikhez és igényeikhez igazodva szociális és gyermekjóléti szolgáltatásokban pl. szociális ügyintézés, családgondozás, életvezetési tanácsadásban részesülhetnek. A helyszín ezen kívül teljesen alkalmas különböző közösségi és prevenciós programok lebonyolításához is.

Tájékoztattuk a munkatársakat arról is, hogy a telephelyen 2012. 12. 31.-vel a gondozóházi ellátás megszűnik, de az ellátotti jogok nem sérülnek, mert az érintett ellátottak intézményünk másik két gondozóházában – az Arany Alkony és az Észak-Kiliáni Szolgáltatási Központ és Gondozóházban – helyezzük el, ahol ugyanazt a színvonalat, ellátást és környezetet biztosítjuk számukra, mint korábban Percesen.

Miskolc, 2012.10.10.

Horváth Zoltán igazgató Iránytű Szociális Szolgálat

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek